FAQ

Întrebari frecvente și raspunsuri

Pentru o estimare, tot ce trebuie să faci este sa ne sunați sau să folosiți formularul de contact, unde ne puteți descrie problema sau întrebarea, un inginer🧑🏼‍🎓 sau electrician👷🏼‍♂️ vă va raspunde cu toate dealiile de care aveți nevoie.

Instalația electrica este un ansamblu unitar de conductoare, aparate de protecție și echipamente finale destinate utilizării energiei electrice în scopul iluminării sau alimentarii cu energie electrica a cladirilor rezidențiale, comerciale și industriale. 

1. Plata în numerar

 • Plata se face in lei, integral, la finalizarea lucrării.

2. Transfer bancar

3. Plata cu cardul

 • Plata cu cardul se poate face online (link de plata), cu orice timp de card (visa, mastercard), indiferent de banca.
 • metode de plata online, netopia, visa, mastercard

Mai multe detalii referitoare la prețuri gasiți pe lista noastră de prețuri.

Principalele materiale neceseare pentru schimbarea unui tablou electric sunt:

 1. Tablou electric (atenție să conțină șină pentru montarea siguranțelor electrice)
 2. Siguranțe automate (firme recomandate: Schneider, Legrand, Gewiss, Moeller, Comtec)
 3. Alte aparaturi de care aveți nevoie (sonerie, protecție pentru șocuri etc)
 4. Bormașină (tabloul electric trebuie prins in holșuruburi pe perete)

Mentenanța presupune in fapt o constatare generală a stării în care se afla instalația, calibrarea sigurantelor la consumul electric actual, înlocuirea prizelor și a întrerupatoarelor nefuncționale, dar și remedierea problemelor constatate.

Este important ca aceste revizii să fie realizate regulat, deoarece evitați riscul de a întâmpina probleme grave, ce vă pot afecta atât locuința, cât și viața.

O instalație electrică trebuie verificată periodic, dar mai ales atunci când locuința este una veche și construită de mai bine de douazeci de ani. Deoarece foarte multe apartamente și case au fost proiectate cu mult timp in urmă, instalațiile electrice sunt uzate și necorespunzătoare în raport cu modul și cantitatea de consum a aparatelor electrocasnice.

Pentru că de aici pornesc multe dintre problemele casei, precum arderea frecventă a becurilor sau picarea sigurantelor, trebuie să efectuezi periodic verificări amănunțite ce iti vor da detalii cu pivire la funcționarea instalatiei.

Riscurile la care te expui cand alegi sa ignori semnele unei funcționări defectuoase ale instalației eletrice sunt extrem de ridicate și iți pot pune viața in pericol.

Curentul care trece printr-un conductor mereu în același sens și este produs de o pila electrica sau de un dinam se nmește curent continuu. Daca curentul are un sens variabil, adica își schimbă sensul de mai multe ori pe secundă (50 de ori/secundă – europa, 50Hz) și este produs de generatoare de curent alternativ se numeste curent alternativ.

Bateriile sunt un exemplu de curent continuu (DC). În casă la prize, avem curent alternativ (AC).

Pentru orice altă întrebare, ne puteți contacta telefonic, scrie un email sau folosid formularul de contact din pagina de contact!

Electritec (electritec.ro) onorează comenzile persoanelor juridice. Pentru a primi factură fiscală cu datele firmei, trebuie doar să ne furnizați datele ce doriți sa apară pe factură.

În acest caz, vă rugăm să ne contactaţi folosind formularul de contact sau telefonic. 

Sigur, în această situație un electrician va veni la fața locului pentru a face o constatare. Totodata va interveni în rezolve defectul/problema dacă doriți.

Electritec are următoarele Avantaje:

 1. Consultanță gratuită
 2. Operare simplă și convenabilă
 3. Raport bun preț / calitate
 4. Manopera de înaltă calitate
 5. Garanția lucrării

Nu, materiale sunt extra, încurajam clienții să își cumpere materiale pe care și le doresc, dar suntem bucuroși să asigurăm și materiale dacă clientul cere, în baza unui avans.

De asemenea oferim consultanță gratuită în vederea achiziționări materialelor.

Da, În general putem estima la telefon cât de mult poate dura o anumită reparație. Dupa aceea faceți o programare și în funcție de ce reparatie aveti nevoie, un electrician Electritec se deplaseaza la dvs. Când ajunge poate confirma sau rectifica estimarea initiala functie de ce găseste la fața locului.

Dacă durata este mult mai mare decât estimarea initială, prețul va fi diferit deasemenea, iar dvs puteți să decideți dacă doriți sau nu să continuați.

Da – multe firme folosesc serviciile noastre pentru lucrări de reparație, intervenție și mentenanță. Nu este necesară nici o formalitate, sunati-ne Electritec (contact) și programăm o vizită a unui electrician sau inginer la sediul dvs.

În cazul în care avem un contract de intervenție și mentenanță cu o societate, vă rugăm factura să fie achitată într-un interval de 5 zile. Dacă doriți ca un electrician să vă viziteze regulat (ex: o dată pe săptămână) vă oferim un discount semnificativ față de tarifele standard.

Cele mai multe reparații si intervenții sunt programate în funcție de diponibilitatea clientului și a electricienilor.

Putem să intervenim și in regim de urgență (1-3 ore).

ro_RORomanian