Priza de internet si priza TV

Echipamente terminale, prize de internet si prize TV

Tipuri de echipamante terminale, prize de internet si TV.

În orice  spațiu rezidențial, comercial, spațiu de birouri, depozite etc., găsim mai multe tipuri de echipamente terminale, cum ar fi prize, întrerupatoarele, prize TV și internet.
În continuare o sa vorbim mai multe despre prizele de internet si prizele TV.

Priza de internet

Prize de internet

Pentru a știi ce model de prize trebuie să folosim, mai întâi trebuie să înțelegem clasificarea generală a soclurilor sub conectorul RJ-45

            RJ-45 este un standard unic folosit pentru conectarea computerelor și a comutatoarelor de rețea folosind un cablu ecranat format din 4 perechi de fire rasucite între ele.

  • După numarul conectorilor

Distingeți prizele simple, duble și terminalele cu 4 până la 8 conectori. Există un tip separat de prize combinate. Ele pot conține tipuri de interfețe suplimentare, pentru audio, USB, HDMI etc.

  • După rata de transfer a datelor

Sunt mai multe varietăți si categorii, una dintre cele mai importante este categoria 3- rate de tranfer până la 100 Mbit/s, categoria 5e- 1000Mbit/s, respectiv categoria 6 10 Gbit/s

  • După tipul de montare

Aparent, întrerupătoarele electrice se prind pe perete prin șuruburi și nu este nevoie de doza.

Încastrate, montarea întrerupătoarele electrice se face în doze, în dozele rotunde prinderea prizei se face cu ajutor unor gheare în lateralul prizei sau în dozele dreptunghiulare (tip modular) se face prin șuruburi.

rj45, ethernet, internet-1139366.jpg

Priză coaxială sau priza TV

  • După tipul de montare

Aparent, prizele TV sau coaxiale se prind pe perete prin șuruburi și nu este nevoie de doza.

Încastrate, montarea prizei TV sau coaxiale se face în doze, în dozele rotunde prinderea prizei se face cu ajutor unor gheare în lateralul prizei sau în dozele dreptunghiulare (tip modular) se face prin șuruburi.

Priza TV
en_USEnglish